Home » Nytt gruppavtal med Sappa

Som tidigare meddelats har styrelsen förhandlat fram och tecknat ett nytt gruppavtal med tjänsteleverantören Sappa. De befintliga gruppavtalen med Boxer och Com Hem är uppsagda (från 2022-09-30 respektive 2023-02-28).

Det nya avtalet i korthet:

 • Bredband 1000/1000 Mbit/s
 • TV Grundutbud (SVT1, SVT2, Kunskapskanalen, SVT Barn/SVT 24 och andra programtjänster som enligt vid var tid gällande lagstiftning ska distribueras till samtliga hushåll i nätet)
 • TV Basutbud (vid avtalets ingående innefattande TV 3 Sverige, TV4, Kanal 5, TV6, Sjuan, TV8, Kanal 9, TV10, Kanal 11, TV12, BBC World News, Discovery, National Geographic, Viasat History, Animal Planet)
 • Sappa Play (via dator eller mobil, med stöd för AirPlay och Chromecast)
 • En IPTV-box (Dilog DVBCIP-802) ingår

Notera:

 • Telefoni ingår inte men kan läggas till för 29 kr/månad. De flesta mobiloperatörer och de flesta moderna telefoner stöder idag Wifi-samtal så dålig mobiltäckning hemma behöver inte längre vara ett skäl till att ha ett fast nummer.
 • Router ingår inte men kan hyras. Har du en router idag kan du sannolikt fortsätta använda den.
 • Ytterligare TV-paket erbjuds, till förmånliga priser och med endast en månads bindningstid.
 • Även andra tjänster, bland annat omsorgstjänster, erbjuds.

Pris per månad: 299 kr (att jämföra med 349 kr per månad för de befintliga gruppavtalen med Boxer och Com Hem). Föreningens nätavgift tillkommer precis som tidigare.
Bunden avtalstid: till 2028-02-29. Avtalet kan lämnas vid två tillfällen per år (1 april respektive 1 oktober) om medlemmen avlider eller flyttar.

Praktisk information kring distribution av hårdvara och köp av tilläggstjänster kommer senare.

Avtalsskrivning
Vi har skrivit om våra befintliga avtalsmallar för Anslutningsavtal och Tjänsteavtal. Tjänsteavtalet (som tidigare tecknades för varje anslutning, och av alla) kommer framgent enbart tecknas av de som väljer att ansluta sig till gruppavtalet. Med anledning av detta kommer vi skicka ut nya Anslutningsavtal för undertecknande (eftersom vi bland annat flyttat de delar av tjänsteavtalet som var tillämpliga även för anslutningar med Öppen fiber dit).

Föreningen har nyligen fått möjlighet till digital signering av dokument så i första hand kommer vi skicka ut avtalen för digital signering. Saknar du BankID? Meddela oss detta, helst genom formuläret nedan eller genom att kontakta oss så skickar vi ut fysiska avtal istället.

Vad gäller för mig?

Jag har Boxer-gruppavtal, vad gäller för mig?
Ditt abonnemang kommer avslutas automatiskt när gruppavtalet löper ut 2022-09-30.

För att fortsätta använda din fiberuppkoppling måste du göra ett aktivt val:

 1. Anslut dig till det nya gruppavtalet med Sappa.
 2. Teckna ett nytt abonnemang med Boxer, kontakta i så fall Boxer
 3. Teckna ett nytt abonnemang med någon annan tjänsteleverantör, det gör du enklast via IP-Only

 

Jag har Com Hem-gruppavtal, vad gäller för mig?
Com Hem-gruppavtalet löper ut 2023-02-28. Om du inte gör något aktivt kommer ditt abonnemang löpa på men utan gruppavtalsrabatt.

Om du vill ansluta dig till det nya gruppavtalet med Sappa så går det att göra per den 1 mars 2023. I så fall måste du själv säga upp ditt Com Hem-abonnemang per samma datum.

 

Jag har Öppen fiber, vad gäller för mig?
Om du vill ansluta dig till det nya gruppavtalet med Sappa så går det att göra per den 1 oktober 2022. Kom ihåg att säga upp ditt befintliga abonnemang per samma datum.

 

Det finns inte längre möjlighet att ansluta sig till Sappa-avtalet i etapp 1 (med start 2022-10-01). En ny chans ges i etapp 2 (med start 2023-03-01).