Home » Nytt gruppavtal med Sappa

Som tidigare meddelats har styrelsen förhandlat fram och tecknat ett nytt gruppavtal med tjänsteleverantören Sappa. De befintliga gruppavtalen med Boxer och Com Hem/Tele2 är uppsagda (från 2022-09-30 respektive 2023-02-28).

Det nya avtalet i korthet:

 • Bredband 1000/1000 Mbit/s
 • TV Grundutbud (SVT1, SVT2, Kunskapskanalen, SVT Barn/SVT 24 och andra programtjänster som enligt vid var tid gällande lagstiftning ska distribueras till samtliga hushåll i nätet)
 • TV Basutbud (vid avtalets ingående innefattande TV 3 Sverige, TV4, Kanal 5, TV6, Sjuan, TV8, Kanal 9, TV10, Kanal 11, TV12, BBC World News, Discovery, National Geographic, Viasat History, Animal Planet)
 • Sappa Play (via dator eller mobil, med stöd för AirPlay och Chromecast)
 • En IPTV-box (Dilog DVBCIP-802) ingår

Notera:

 • Telefoni ingår inte men kan läggas till för 29 kr/månad. De flesta mobiloperatörer och de flesta moderna telefoner stöder idag dock Wifi-samtal så dålig mobiltäckning hemma behöver inte längre vara ett skäl till att ha ett fast nummer.
 • Router ingår inte men kan hyras. Har du en router idag kan du sannolikt fortsätta använda den.
 • Ytterligare TV-paket erbjuds, till förmånliga priser och med endast en månads bindningstid.
 • Även andra tjänster, bland annat omsorgstjänster, erbjuds.

Pris per månad: 299 kr (att jämföra med 349 kr per månad för de befintliga gruppavtalen med Boxer och Com Hem). Föreningens nätavgift tillkommer precis som tidigare.
Bunden avtalstid: till 2028-02-29. Avtalet kan lämnas vid kvartalsskifte om medlemmen avlider eller flyttar – anmälan därom ska ske skriftligen till föreningen minst 45 dagar före önskat kvartalsskifte.

Praktisk information kring distribution av hårdvara och köp av tilläggstjänster kommer senare.

Avtalsskrivning
Vi har skrivit om våra befintliga avtalsmallar för Anslutningsavtal och Tjänsteavtal. Tjänsteavtalet (som tidigare tecknades för varje anslutning, och av alla) kommer framgent enbart tecknas av de som väljer att ansluta sig till gruppavtalet. Med anledning av detta kommer vi skicka ut nya Anslutningsavtal för undertecknande (eftersom vi bland annat flyttat de delar av tjänsteavtalet som var tillämpliga även för anslutningar med Öppen fiber dit).

Föreningen har nyligen fått möjlighet till digital signering av dokument så i första hand kommer vi skicka ut avtalen för digital signering. Notera att signeringen inte sker direkt vid ifyllandet av formuläret nedan utan när avtalet skickats ut (inom några veckor – då med en tjänst som heter Hogia Signit som avsändare).

Saknar du BankID? Meddela oss detta, helst genom formuläret nedan eller genom att kontakta oss, så skickar vi ut fysiska avtal istället.

Vad gäller för mig?

Jag har haft Boxer-gruppavtal, vad gäller för mig?
Ditt abonnemang avslutades automatiskt när gruppavtalet löpte ut 2022-09-30.

Du bör vid det här laget redan gjort ett aktivt val:

 1. Anslut dig till det nya gruppavtalet med Sappa.
 2. Teckna ett nytt abonnemang med Boxer, kontakta i så fall Boxer
 3. Teckna ett nytt abonnemang med någon annan tjänsteleverantör, det gör du enklast via IP-Only

 

Jag har Com Hem-gruppavtal, vad gäller för mig?
Com Hem-gruppavtalet löper ut 2023-02-28. Om du inte gör något aktivt kommer ditt abonnemang löpa på även efter detta datum men utan gruppavtalsrabatt.

Du har tre alternativ:

 1. Anslut dig till det nya gruppavtalet med Sappa. Fyll i så fall i formuläret längre ned på sidan. Notera att du även själv måste säga upp ditt abonnemang med Com Hem/Tele2.
 2. Fortsätta använda ditt Com Hem/Tele2-abonnemang, utan gruppavtalsrabatt. Kontakta Tele2 om du har frågor kring priser eller annat.
 3. Teckna ett nytt abonnemang med någon annan tjänsteleverantör, det gör du enklast via IP-Only

Om du vill ansluta dig till det nya gruppavtalet med Sappa så går det att göra per den 1 mars 2023. I så fall måste du själv säga upp ditt Com Hem-abonnemang per samma datum. Fyll i formuläret nedan för att gå med i det nya gruppavtalet.

 

Jag har Öppen fiber, vad gäller för mig?
Om du vill ansluta dig till det nya gruppavtalet med Sappa så går det att göra per den 1 oktober 2022. Kom ihåg att säga upp ditt befintliga abonnemang per samma datum. Fyll i formuläret nedan för att gå med i det nya gruppavtalet.

Notera att kostnaden för hela 2023 (det vill säga tio månader) av praktiska skäl kommer att faktureras på en gång.

 

Anmälan för etapp 2 är nu stängd. Vi kommer dock ha möjlighet att släppa in ytterligare anslutningar kvartalsvis, hör av dig om du är intresserad av det.